Loading...
Дом и градина

За професионалните интериорни дизайнери

интериор

Интериорният дизайнер организира пространството в дома Ви, по максимално подходящ за Вас и практичен начин. Той е човекът, които има знанията и уменията, с чиято помощ домът Ви да се превърне точно в това, което искате. Не само събирателно място на мебели и премети, от различни стилове, които харесвате, но и функционално пространство.

Интериорният дизайнер знае, как да разпредели по-добре помещенията. Къде е нужен контакт, параван, и къде е най-добре да разположите отоплителните уреди. (Знаете, че не е добре да са до хладилника, нали?) За вашата жена ще подбере най-доброто място за дрешник, близо до спалнята, така че за нея да бъде максимално удобно да държи своите дрехи, обувки, дамски чанти и аксесоари. Също така ще проектира най-удобната за семейството кухня, така че за всеки да бъде удоволствие, както готварстването, така и консумацията на храната. Искате най-подходящото място за дивана и телевизора срещу него, няма проблем

Квалифицираните интериорни дизайнери първо ще се погрижат да разберат, какво харесвате Вие. Ще отделят достатъчно време, ще опознаят вкусовете и предпочитанията Ви. Те са тези, които след няколко разговора ще знаят, дали да Ви предложат повече лавици за книги, или пък голям телевизор. Големите маси, освен на големите пространства пък, отиват и на големите фамилии и екстровертите, с купища приятели, идващи често на гости. Прозорците без щори са за по-ексхибиционистично настроените натури, докато други предпочитат да се скрият зад стабилни плътни прегради като завеси, пердета или външни ролетни щори. Някой хора обичат цветя, други – рустикален стил; трети – искат от всичко по много и ако може, да си отива.

Умелият интериорен дизайнер успява да угоди на всеки.

Той взима Вашите идеи, претворява ги по най-добрия начин, съчетава ги с всички необходимости, за които не сте се сетили и резултатът е удовлетворителен и за двете страни.

Интериорният дизайнер рисува пространствата с помощта на програми за 3D визуализация. Той ще Ви покаже всичко, ще го променя, обновява, развива, започва отначало, докато Вие получите точно това, което искате. Той ще съобрази всички необходими захранвания, ВиК инсталации, осветление, дограма и первази, матраци и легла. Може да изброяваме до безкрайност както важните системи, така и всички допълнителни елементи, за които не сте се сетили. Всичко ще е точно там, където трябва, от дивана в хола до детското легло, през мивката за баня, до картината на стената.

Може би ще се учудите, колко е голяма сферата му на дейност и познания, но това е факт. Дори ако сте решили да проектирате възможно най-съвременен умен дом или пасивна къща с минимални разходи на енергия, отново може да се посъветвате с дизайнера на пространство. Със сигурност ще научите нещо ново от него и за отоплението на климатици, газ, локално парно, термопомпа ако живеете в къща или пелетна камина. Тези консултации могат да ви спестят огромни разходи във времето.

Пазарът е пълен с продукти за дома – през бои, мазилки, мебели, плочки за баня и гранитогрес, смесители и душове, до различни аксесоари, осветление и килими. За да съчетаеш всичко в нещо хубаво и смислено обаче, е нужно набито око и професионален опит. За да получите съвършената хармония в дома, при вида на която сърцето Ви да трепва от задоволство, добре е да ползвате услугите на професионалист.

Така елиминирате всички неочаквани изненади – мебели за баня с несъобразени размери, поръчани по Интернет, които на живо май са и с различен цвят… лисваща комуникация на важни места; неотиващи си едно с друго обекти и цветове и изобщо, цялостен дисонанс, причина за нерви, вложени напразно средства и още нерви и изгубено време.

Интериорният дизайнер е поредният специалист, чийто услуги много хора неглижират. А реално, прибягването до неговите услуги не струва толкова средства, а спестява тонове неприятности. Той ще Ви покаже това, което искате. Търпеливо ще изслуша прескачанията Ви от стил в стил и от крайност в крайност. И ще направи така, че да получите най-доброто и желано от Вас място за обитаване. Пред добрия специалист няма пречки да проектира спалня, кухня, баня, стълбище и дрешник.

И тук, както и в други професионални направления, на пазара услугите си предлагат по-добри професионалисти и не толкова добри специалисти. По-добрите такива, са тези, за които липсва споделен отрицателен опит в Интернет. Само се замислете, какво правите, когато попаднете на некоректна фирма? Оплаквате се в Интернет, някой форум или най-често в социалните мрежи, където са вашите приятели. А най-добре би било такъв специалист да ви бъде препоръчан от ваш приятел или познат, после отблизо да видите труда му и да решите, дали бихте се доверили на него.