Loading...
Дом и градина

Как да създадем уютен дом, без да трупаме излишни вещи

Чистота в дома

Някои обичат творческия хаос, други не могат да понесат мисълта за разхвърляните помещения, но всеки иска спокойствие и да спести малко време за себе си

За всеки от нас домът не е просто мястото, в което се завръщаме, за да се нахраним и наспим до следващата забързана утрин. Ние търсим (и понякога откриваме) онова спокойствие, от което наистина се нуждаем след натоварения ден. В дните на пандемия, когато мнозина вече усетиха вкуса на работата от собственото си жилище, идеята за създаването на уют, чистота и ред в него придоби още по-ключов смисъл.

Е, и вие ли сте на прага на това предизвикателство? Ако не успявате да се съсредоточите върху задачите си, защото децата са разхвърляли играчки на пода, а чиниите са на няколко пласта в мивката, значи е време да сложите край на тези лоши навици.

Подреден и чист дом
Подреден и чист дом

Използвайте следващия уикенд, за да въведете новата организация и да спрете да губите ценни минути в основно почистване и непрестанни подредби.

Следвайте това кратко ръководство за един чист и комфортен дом:

Ревизирайте кухненските уреди

Съветите на приятелка или тв рекламите могат да са много подвеждащи, особено когато се изкушаваме да улесним ежедневието си. Да, но онзи уред, който закупихте миналата година, все още престоява в шкафа и явно няма да му намерите приложение.

Подарете го, продайте го в някоя група в социалната мрежа или просто започнете да го използвате. Всичко останало, което няма да ви е от полза, е напълно излишно да притежавате.

Сувенирите по етажерките в дневната

О, те са красиви, а и ви навяват спомени – не се и съмняваме в това! В същото време събират ужасно много прах и често се чудите къде да ги сложите, за да не пречат на останалата покъщнина. Пресейте ненужното и оставете онова, което е скъпо за вас.

Намалете броя им до минимума, а с някои от тях декорирайте витрина или лавица, за да изпъкнат и подчертаят интериора ви. Така определено гледката ще е различна, а чистотата все по-постижима като цел.

Всички тези дрехи в гардеробите

Официалните тоалети са единствените, които заслужават да стоят за дълго на закачалките в гардероба ви, стига понякога да носите и тях. Дрехите, които не сте слагали поне от месец, е сигурно, че няма да облечете скоро, а може би никога. Освободете си пространство за нови находки, като ги подарите или изхвърлите. Печелите не само място, но и удобство, защото утре сутрин ще ви бъде далеч по-лесно да си изберете подходящо облекло за деня.

Малки усилия всеки ден

Почистването може да бъде доста ангажиращо, ако го планирате само през уикенда или на сезони. Влагайте ежедневни малки усилия, за да сте доволни от резултатите и да не се налага да губите часове наред, вместо да излезете на семейна разходка или среща с приятели.

Разумно и оправдано решение е да си осигурите абонамент за поддържане на дома към фирма за професионално почистване. Обърнете се към опитния екип на Рефлекс М, за да си гарантирате пълноценно спокойствие и удовлетворение в приятна среда у дома.