27/09/2022

Разгледайте всички съвети, които ви предоставят декораторите в Интернет пространството, за да разберете, какво е новото и модното в сферата на интериорния дизайн на баните. Акцентите и аксесоарите особено могат да преобразят една баня със съвсем малко усилия.

Ако сте започнали да търсите средства за бърза промяна, опитайте се да боядисате единичен акцент като стена, например, в един от най-горещите нови и модни цветове. След това добавете и аксесоарите към банята, които да репликират цвета на току-що боядисаната стена. Ако цялата баня е с гранитогрес или фаянс, то може да добавите фриз с флорални мотиви или да изградите само една стена в различен цвят плочки, която да акцентира върху себе си. Би било красиво точно върху различната стена да разположите душа или мивката. По този начин те ще изпъкнат и ще се открояват.

Хавлия, лампа, свещ, статуетка, ваза или пък колекция пачуърк, фотографии или картини, всичко това може да ви помогне в постигането на сплотеността и приемственост на отделните детайли във вашата банята. Не изпитвайте страх да правите експерименти с цветовете, за да създадете впечатляващия външен вид на вашата баня.

Внимателно трябва да избирате какви плочки да купите за банята ви. Качеството винаги е от решаващо значение за тяхната трайност. В много от случаите хората бързат да вземат гранитогрес или под и стени от керамика от малки магазини или от магазини с универсални продукти, при което плочките се оказват некачествени и бързо дават дефекти и се чупят. Важно е пир изграждане на нова баня, да прецените с какъв цвят фугираща смес ще запълните фугите между гранитогреса. Това може да се окаже от решаващо значение за финалният резултат, понеже красивите фуги оформян цялостната визия и детайли на банята. А както е казал народа „дяволът е в детайлите“.

Най-красиво оформление на банята се постига при следните варианти: ако фугата е много контрастна с цвета на залепените плочки или ако цвета на на фугата кореспондира с този на стенните или подови плочки. Ако имате колебание, най-добре е на място да се съветвате с майстора, който ще полага новия под от гранитогрес и стените. са тези с бяла и тези с червена. Неподходящата фугираща смес или лошото й полагане може да доведе до нетрайност на вашия под и в крайна сметка банята да протече. Това със сигурност няма да се хареса на съседите отдолу и ще ви създаде много бъдещи главоболия и допълнителни разходи. В крайна сметка, ако вземете неподходяща фуга, не толкова качествени плочки или неопитен майстор, всичко може да ви излезе двойно.

Помислете също така за конвертиране вашата вана в душ. Това ще бъде особено практична и добра идея. Направите ли го, ще спестите място, така банята ще стане по-просторна и ще се сдобиете с функционалност. Ако желаете да си направите вграден душ, трябва да положите специални грижи, за да се направи много добро уплътнение в долната част на банята, преди полагане на плочките, където ще бъде сифона за ваната.