07/02/2023

Бизнес пътуванията са основния фактор за появата на съвременните лаптопи. Най-много подобни машини производителите на лаптопи пускат в своите бизнес класове. Те са разчетени за натоварвания, възникващи при постоянното пренасяне на мобилния компютър от една локация в друга, при дълги пътувания и преходи в съседен град, държава, или дори континент. Защитата на данните и отделните компоненти на подобни лаптопи е реализирана на най-високо ниво.

Лаптопите, които ще се ползват при бизнес пътувания трябва да имат качества като, минимална дебелина на корпуса и максимално понижена енергоконсумация. Ето защо техните процесори, най-често Intel имат висока тактова честота, поддържайки при това различни икономични режими на работа, за които работната честота е по-ниска. Оперативна памет RAM в размер на 8 до 16 ГБ се счита за нормална при подобен клас лаптопи, плюс това нейния тип и скорост на работа са по-добри от тези на стандартните. Екранният диагонал може да е от 10 до 12 инча, като за максимум е прието да се считат 13,3 инчови екрани. Най-разпространените лаптопи втора ръка от Интерсервиз-20 от този клас са с екран – 10 до 14 инча.

Производителите на лаптопи за бизнес пътувания, се стараят да снабдят тези си продукти с относително голям твърд диск HDD или още по-добре SSD и оптично устройство DVDRW, което в много от моделите е не със стандартния вкарващ/ изкарващ диска метод, а процеп, в който носителят на данни се пъха.

В подобни ултракомпактни лаптопи като съвременните ултрабук устройства най-често се използват интегрирани в чипсета или в самия процесор видеокарти. Безжичните мрежови интерфейси като WiFi и Bluetooth и различните входно-изходни портове присъстват задължително. Плюс за подобни лаптопи е възможността за лесна подмяна при нужда на батерия. Добре е да отбележим, че времето на работа на автономен режим на батерията при тези машини е едно от най-продължителните.

Разбира се, удобствата предоставяни от подобни бизнес лаптопи могат да бъдат усетени максимално когато сте на път. Що се касае до звуковата система на тези лаптопи, то нейните характеристики трябва да са средно или високо ниво.

При всички упоменати вече характеристики, може би ви става ясно, че подобни лаптопи, предназначени за бизнес пътувания, не са от най-евтините. Но всеки вложен в тях лев си заслужава, и клиентите имащи възможност да си ги позволят, никога не са разочаровани. Ако нямате възможност да отделите подобен бюджет, може да се възползвате от офертите на фирми, предлагащи лаптопи втора ръка от бизнес клас.

Ако се спрете на подобна оферта за употребяван лаптоп Ви препоръчваме да бъде закупен от фирма и да притежавате нужната гаранция от стандартните за тези продукти 6 месеца. Може да закупите лаптопи втора употреба онлайн, а може да отидете на място до офиса на избраната от Вас фирма. Така ще може да се уверите в достойнствата на тези машини, а също да огледате употребявания ноутбук за неговия външен вид, дисплей, клавиатура и шаси. Естествено може да попитате на място за кратка демонстрация на възможностите на лаптопи и тест на батерията. В Интернет може да намерите много дистрибуции на Linux, които да заредите от CD, DVD или USB памет. Така за съвсем кратко време ще успеете да тествате избраната от Вас бизнес машина, което е особено важно ако сте се спряли на лаптоп втора ръка.

Щом веднъж се сдобиете с мечтания от вас мощен ноутбук втора употреба, ви остава да си купите още няколко важни аксесоари за него като:

  • охлаждаща подложка, за да се предпазите от прегряване през летния сезон
  • външен монитор за повече работна площ, ако се занимавате с дизайн, фотография или екселски таблици
  • раница за лаптоп, чрез която да пренасяте ноутбука навсякъде с вас
  • мишка за по-ефективна работа

Благодарение на тези аксесоари и периферия, ще имате един чудесен, надежден и мощен лаптоп втора ръка от бизнес клас, който да бъде навсякъде с Вас и да може да разчитате на него за всички работни процеси.