Loading...
Дом и градина

Да изберем модерен диван за хол

избор на диван за хол

Желате да изберете модерен диван за хол? С какво да започнем?

Няма спор, че един модерен диван ще създаде точната атмосфера на уют и комфорт, от която всяко едно жилище, без оглед на размер и стил, се нуждае. Но да изберете точния диван се оказва не толкова лесно, колкото вероятно сте си мислили, че е, преди да се наложи наистина да го направите.

Затова потърсихме съветите на интериорните дизайнери, които със сигурност ще внесат повече яснота и ще помогнат за правилния избор.

Ето какво гласят тези постулати за избор на диван

На първо място решете какво точно очаквате от вашия диван – в кое помещение ще го поставите, колко души трябва да могат минимум да се поберат на него, колко често ще използвате тази мека мебел, докато накрая дойде време и за преценка на най-правилния стил и цвят. Така например, ако искате да позиционирате новия диван в хола, то тогава преценете какъв размер ще е най-подходящ, след като си отговорите на горните въпроси. Ако семейството ви е четиричленно, това означава, че да се съберете всички заедно, ще се нуждаете поне от четири места. Разбира се, в момента съществуват страхотни комплекти мека мебел, които включват не само дивани, но са и допълнени от фотьойли, табуретки, а някои дори и с маси. Идеята е, че купувайки такива стилово идентични комплекти мека мебел, ще избегнете проблемите по индивидуалното съчетание, които неминуемо възникват, когато трябва да се създаде комплект от разнородни елементи.

Още една особеност е да определите всички функции, които са ви необходими. Ако диванът ще се ползва единствено за седене върху него, това е едно, но в случай, че искате понякога да го използвате и като легло, тогава трябва да се спрете на някои от моделите разтегателни дивани.

Друго важно нещо е интензивността, с която ще използвате вашия нов диван. Ако да речем сте се спрели на подходящо предложение от семейството на функционалните разтегателни дивани, задължително е да се поинтересувате от механизма на разпъване, особено, щом ще се ползва ежедневно. В случай, че пренебрегнете този важен етап, може да се окаже, че не след дълго време просто ще трябва да си потърсите нов разтегателен или диван с лежанка, защото старият вече за нищо не става.

И тук идва най-важният момент, когато приемаме или отхвърляме дадена оферта – винаги избирайте дивани и мека мебел не по конкретната цена, а по съотношението цена – качество. Защото, както всички вече неведнъж сме изпитали на гърба си, евтиното винаги излиза най-скъпо.