28/05/2023

Вече сме в началото на месец декември и една от най-често срещаните мисли и въпроси в семейството е „Къде ще посрещнем Нова година?“ Съвсем нормално е отрано да се замислим по този въпрос, за да направим навреме резервация за почивка, екскурзия, хотел в планината или ресторант с приятели.

Всички българи, без значение дали са се отказали от посрещането на Новата година по родните места и са заложили идеята за Нова година 2019 в чужбина знаят, че според десетте Божии заповеди, за да отиде някой в Рая, той трябва да прави добрини. За да изпълни всяка една от тях, сред които да не прелюбодействаш, да не пожелаваш жената на своя ближен и още други. Но в случай, че не сте от най- вярващите, а искате релакс и незабравимо посрещане на Новата година в чужбина, може да се „озовете в Рая“ доста по-лесно.

Нужно е да разгледате оферти за нова година 2019, от там да изберете своята любима дестинация, да стегнете куфара и багажа, а после с наближаване на края на месеца да изминете нищожните 400-500 километра и отидете на екскурзия за нова година.

Но къде да отидем за Нова година в чужбина?

Съветваме ви да не се втурвате в много дълги пътешествия, защото дългия път все пак е изморителен. Ако пътувате цялото семейство, това е свързано с много приготовления, събиране на багаж и аксесоари, самото пътуване и настаняване. Най-добрия вариант за весели празници и посрещане на Нова година в чужбина е да посетите някоя Балканска страна като Албания, Гърция, Турция, Босна и Херцеговина или Румъния.

Всяка една от тези държави има прекрасни туристически дадености и курорти, в които може да посрещнете новата година в чужбина и да се върнете заредени с много емоции и спомени.

Ето няколко конкретни оферти за Нова година, които биха зарадвали всеки българин.

Нова година Истанбул

Това е една от най-достъпните като време и дистанция екскурзия с възможност за посрещане на Нова година в чужбина. Пътуването до Истанбул отнема не повече от 8-9 часа като по-голяма част от пътя е по родните пътища. Там със сигурност ще останете очаровани, когато и да отидете. Но новогодишните празници в Истанбул са наистина зашеметяващи. В този огромен и колоритен град в Турция ще останете очаровани от хотелите, храната, настаняването и цялостното обслужване. Разположен на Босфора, този почти петнадесет милионен град ще ви предложи много изкусителни оферти за Нова година и безброй места, където да се веселите и забавлявате с приятели или със семейството си.

Нова година в Истанбул, Турция

Нова година в Кушадасъ

За разлика от огромния, шумен и пренаселен Истанбул, красивия курорт Кушадасъ е познат на повечето българи заради изгодните летни почивки на море. Само че през декември курорта, разположен на Егейско море не е чак толкова посещаван и морето не е толкова топло. НО все пак продължава да бъде гостоприемен и пълен с приятни изненади. Оферти за Нова година в курорта Кушадасъ ще ви предложат много тур-оператори но трябва да побързате с резервацията. В продължение на няколко дни ще се насладите на красивия и притихнал курорт, по-самотното море, но и по-високи температури спрямо Истанбул например. Все пак посрещането на Нова година в Турция е свързано с пътуване на юг и по-приятни климатични условия. Кушадасъ е едно от най-приятните и по-спокойни места според много българи, пътували в Турция. И дори морето да не става за къпане, със сигурност ще може да се насладите на басейна в хотела, джакузито и спа процедурите. Какво по-приятно посрещане на Новогодишната нощ.

Нова година в Кушадасъ, Турция

Нова година в Албания

Макар че до скоро Албания не беше от най-популярните места за посрещане на Нова година в чужбина, то от неотдавна тя влезе в класацията на предпочитаните от българите места. Офертите за Нова година са свързани предимно с град Дуръс, който е на брега на Адриатическо море. Отново ще може да се насладите на залезите над морето, вкусна Балканска кухня, отлично обслужване и разглеждане на много интересни археологически обекти. В един от дните на екскурзията ще имате възможност да разгледате столицата Тирана или град Круя. Ако сте изморен след празничната вечеря, то може да се насладите на забележителностите в Дуръс и да си почивате. Отново българите препоръчват изкарването на Нова година в чужбина и то Албания, заради гостоприемството и красотата на градчето.

Нова година в Албания

Нова година в Босна и Херцеговина

Една от най-младите съвременни Балкански държави ви очаква със своята красота. Въпреки че Сараево претърпя истински апокалипсис, сега в края на 2019, този град ви приветства и очаква за истински вълнуващо посрещане на Нова Година в чужбина. Тази екзотична екскурзия и преживяванията свързани с нея ще ви отведат до Вишеград, Каменград, реката Дрина, Босненските пирамиди, градчето Високо, живописните Мостар и Благай. И отново се връщаме в Сараево, за да опознаем културата и микса на различните балкански етноси.

Нова година в Босна и Херцеговина

Всички оферти за Нова година и посрещане на 2020 може да видите в сайта http://www.doris-bg.com