08/12/2022

Когато избират бебешки колички бъдещите майки се водят предимно от основните неща – тежестта на шасито, размер на гумите, възможност за регулиране на седалката, материя на изработка, светлоотразителни елементи, лекота на почистване и пране, възможностите за позиции на гръбчето, багажник за принадлежности и прочие.

В този ред на мисли, наскоро проведено проучване показа, кои са второстепенните характеристики, които са също важни при избора на бебешка количка. Допитването показа че това са: помпащите се гуми, колелата с амортисьори, регулираща се дръжка, начина на сгъване като тук предпочитанията са между тип „чадър“ и сгъване тип „книга“, цвят на коша и наличието на допълнителни аксесоари.

Именно за тях ще поговорим сега.

Освен базисните характеристики на модерните бебешки колички, производителите често предлагат и ред екстри, които биха могли да се определят само като бонус за майките. Грижата за новороденото не е лесна задача, затова производителите се стремят към задоволяване на всяка малка потребност, която родителят може да изпита, докато разхожда бебето навън.

Подложка за преповиване

Никога не се знае, кога малчуганът ще има нужда от смяна на еднократната пелена или дрешките. Поради тази причина подложката за преповиване е важна част от допълнителните неща, с които разполага бебешката количка. Тя може да се сгъва и дори пълна с пелени, кърпи и т.н. да е с компактни размери, за да влиза безпроблемно в чантата с бебешки принадлежности.
Колкото повече джобчета има, толкова по-добра функционалност предлага.

Джобче за залъгалка

Не много модели на пазара могат да се похвалят с пришито отделение с размерите на дрънкалка. Това обаче е изключително удобно, особено когато на бебето започнат да му растат зъбки. Тогава то използва своята залъгалки и като чесалка, за да облекчава напрежението във венците. Ако вашата бебешка количка няма такова допълнение, може лесно да решите липсата чрез карабинер или щипка на шасито, за която да вържете залъгалката.
Никога не е излишно да има място в количката за бебе, предвидено само за тази незаменима играчка.

Термо джоб за шише

Това е екстра, с която, за съжаление, не всяка бебешка количка разполага. Благодарение на него винаги ще имате под ръка топло мляко или вода. Освен шише за бебето в него може да се съхранява всякаква топла напитка.

Комарник

Той е незаменим през лятото. Обикновено е скрит в сенника за новородено, но е възможно и да е напълно отделна част, която се прикрепя за количката в последствие. Той дава спокойствие на майката и позволява на бебето да се радва на разходката си, необезпокоявано от насекоми.

Дъждобран.

Подобно на предишния аксесоар и тук имаме много важен елемент към бебешките количка. Той обикновено седи сгънат в багажното отделение много често забравяме за него, но при дъжд става наш пръв приятел.

Това са само част от екстрите, които могат да улеснят родителите, когато са на разходка с бебето. Колкото повече функционалности предлага даден модел бебешка количка, толкова по-висока е цената му. Без съмнение, това е оправдан разход, защото с комфорта и безопасността на новороденото не трябва да се правят компромиси.