Loading...
Дом и градина

Какво да имаме предвид при избора на уреди с транспортни дефекти

избор на уреди с транспортни дефекти

Електрическите уреди с транспортни дефекти влизат все по-често в полезрението на мнозина от нас. Това явление само по себе си надали е изненада за когото и да било, тъй като тази бяла техника има едно много съществено предимство пред алтернативата на пазара, а именно – цената.

Все пак, за съжаление, няма много налична информация, за какво трябва да следим като потребители, когато сме взели решение да си купим електроуред, пострадал при транспортиране. Разбира се, можем да се обърнем за допълнителни разяснения към продавачите в магазините, както физически, така и онлайн или по телефон. Те най-добре ще съумеят да ни обяснят за какъв вид повреда на стоката става дума.

В тази статия ще разгледаме 3 от нещата, които да имаме наум преди да купим техника с транспортен дефект като изложените в този сайт: https://www.relaxbg.org/novi-uredi-uredi-s-transportni-defekti-i-vtora-raka

1. Същината на дефекта

Няма две мнения по въпроса, че това е най-важното, което трябва да разберем. В повечето случаи става дума за драскотини или вдлъбнатини по повърхността. Те не нарушават качествата или начина на работа. Естетическата цялост на електроуреда е единственото, което страда от подобен вид щета. В много редки ситуации магазините предлагат бяла техника, която е с отчупени части. Дори и при тези уреди обаче не можем да говорим за понижаване на качеството.

2. Цената на електроуреда

Без съмнение, цената често се оказва онзи фактор, който накланя везните в една или друга посока. Безспорно тя е важна. Ако искаме да си купим чисто нов електрически уред, но да е сравнително евтин, може да заложим на техника, пострадала при превозване. Понякога само заради леки драскотина цената варира между 15 и 25% надолу от реалната. В не малко случаи може да намерим пералня, хладилник, съдомиялна, сушилня, печка и прочие, с до 50% отстъпка от първоначалната цена. Определено е резонно до обмислим този вариант, особено ако бюджетът ни е ограничен.

3. Има ли разлика с останалите, които можем да купим от магазина

Както вече споменахме по-горе, единственото, което отличава уредите с транспортни дефекти от останалите, е естетически издържаният външен вид. В случай, че той не е от значение за вас, то няма нещо, което да ви притеснява, защото за компромис с качеството на техниката не може да се говори. Тя има гаранция и подлежи на поправка от сервиз както всички останали електрически уреди в магазина.