07/02/2023

Съществуват няколко начина как да изберете и откриете правилния аромат за себе си. Ароматните нотки са описания на различните компоненти в парфюма. Обикновено, един парфюм включва връхна нотка, средна нотка и базова нотка. Връхната нотка е най-изразена и прави първо впечатление. Тя се появява веднага след напръскване на парфюма и трае кратко. Обикновено връхните нотки са на билкова, цитрусова или подправъчна основа. Препоръчително е, когато си харесате даден модел, първо да се сдобиете с негов тестер. Изборът на подобни парфюми тестери е от голямо значение, за да разберете с времето – дали парфюмът би стоял добре на вашата кожа.

Категории аромати

Парфюмът е начин да изразите себе си и да създадете настроение. Той също така отразява вашата индивидуалност и вкус. Възможно е обаче да не знаете какъв парфюм да си купите. Важно е да научите основите на парфюма и различните нотки. Обикновено парфюмите се разделят на три части: връхни, средни и базови нотки. Характерният аромат е аромат, който е уникален за вас. Той може да бъде труден за намиране. Съществуват буквално хиляди парфюми, така че изборът на аромат, който отразява личния ви вкус, може да бъде труден. Следването на една проста рутина, може да ви помогне да изберете по-целенасочен ароматен гардероб.

Връхни нотки

Намирането на вашия характерен аромат може да е трудна задача, но може да бъде изненадващо лесно. Добре е да може да се задържи върху дрехите, във въздуха и дори в околната среда. Процесът е толкова прост, колкото да откриете мирис, който обичате.
Трябва да започнете, като определите типа на вашия характерен аромат. Например, ако искате аромат, който ви кара да се чувствате свежи, чисти и готови за деня, най-добрият избор ще бъде на свеж такъв. Ако обаче искате да създадете настроение за романтична вечер, топло доминиращите аромати са отличен избор.

Основни нотки

Когато избирате характерен аромат, е важно да вземете предвид базовите нотки, както и връхните нотки, за да създадете уникален аромат. Връхните нотки са най-силни и издържат най-дълго, докато средните и базовите нотки карат аромата да се развива и променя с течение на времето. Можете да използвате базовите нотки на даден парфюм, за да подобрите външния си вид, или да разпръснете аромата върху косата или дрехите си. Най-добрият начин да откриете своя характерен парфюм е да намерите парфюм, който мирише на вас, и след това да изберете базовите нотки, които са най-приятни за вас. Вашият характерен аромат е нещо уникално и лично. Той трябва да отразява вашата индивидуалност, стил и симпатия.

Съчетания на ароматите

Ако искате да създадете свой характерен аромат, може би се чудите как да изберете правилния. Съществуват много различни видове аромати и най-добрият начин да откриете своя уникален – е да опитате няколко. Някои аромати са известни с това, че са по-женствени от други, докато други са по-мъжествени. Какъвто и да е случаят, важно е да намерите такъв, който отразява вашата индивидуалност и стил. Свежите аромати са освежаващи и ободряващи. Те се съчетават добре и с много други аромати. Цитрусовите нотки, например, се съчетават добре с лавандула и дървесни аромати. Освен цитрусови нотки, свежите аромати съдържат също зелени и водни нотки. Последните напомнят за аромата след дъжд.

Ден срещу нощ

Изборът на характерен аромат е трудно решение. Съществуват буквално хиляди аромати, но трябва да можете да разпознаете кой ви подхожда най-добре. Някои хора харесват свеж аромат през деня, докато други предпочитат чувствен аромат през нощта. Някои хора дори носят един и същ аромат и през деня, и през нощта. Характерният аромат е израз на вашата личност и на чувствата, които искате да предизвикате с него. Той може да върне спомените ви, да подобри настроението ви или да добави чувство на комфорт и увереност към вашия ансамбъл. Ако не сте сигурни какъв аромат да изберете, вземете предвид тези съвети.