Loading...
Наука и Технологии

Как се използват подслушвателни устройства

Не е нужно да сте детектив, за да ви потрябва подслушвателно устройство. Съмнявате се в действия зад гърба ви, измамни разговори, лъжи и заговори? Ако е така, най-вероятно вече сте се ориентирали към използването на подслушвателно устройство.

Преди да се заемете с поставянето му обаче,  е необходимо да се запознаете с важните моменти при инсталирането му,  за да избегнете евентуални грешки и безуспешни резултати. Би било много разочароващо, точно когато разговорът тече, устройството да прекъсне или предава глух сигнал.

 

КАКВО СА ПОДСЛУШВАТЕЛНИТЕ УСТРОЙСТВА?

Подслушвателното устройство най-основно представлява микрофон, който може да бъде направен в различна форма и размер. Обикновено се търсят възможно най-малък размер микрофони.  Вече има подслушвателни устройства с големина колкото глава на топлийка.  Устройството може да бъде и във вид на мобилен телефон, с който подслушвате дистанционно.

Ако ви е интересно колко струва шпионската техника, можете да откриете тук: http://sp-secrets.com/bg/Podslushvatelni-ustroystva.c238

КОИ СА ОСНОВНИТЕ ВИДОВЕ ПОДСЛУШВАТЕЛНИ УСТРОЙСТВА И КАК СЕ ИНСТАЛИРАТ?

 • Подслушвателни устройства – микрофони (бръмбари)

За обикновените подслушвателни устройства – микрофони (или както ги наричат „бръмбари“) стъпките за поставяне са следните:

 1. Първо, свържете подслушвателното устройство със записващо устройство.
 2. Поставете микрофона на желаното място.  Ако имате доверен човек на мястото, на което ще записвате уличаващия разговор, най-добре е да поставите подслушвателното устройство върху него. Ако не, потърсете достатъчно скрито, но и удобно място, на което можете да уловите ясно и най-ниските звуци. Подслушвателните устройства от по-висш клас са направени така, че да записват дори шепот.
 3. Изпробвайте / проиграйте предварително работата на подслушвателното устройство. Имитирайте средата и говора, който се очаква. След това проверете резултата.
 4. Уверете се, че записващото устройство, с което е свързан микрофонът, позволява достатъчно дълго време за запис.
 5. След като истинската „операция“ приключи, проверете дали устройството е запазило записа в паметта си. Чак тогава изключете техниката.

 

 • Дистанционни подслушвателни устройства

Това са така наречените gsm подслушвателни устройства. Те работят със SIM карта, която се поставя в мобилен телефон. Можете да „му се обадите“, като просто наберете номера на SIM картата, след което подслушването започва.

 1. Първа стъпка: поставете SIM картата в апарата.
 2. Втора стъпка: изберете необходимите настройки . Двупосочното gsm аудио подслушвателно устройство позволява или то „да ви се обади“, когато се появи звук, или вие да наберете него. Първата опция е доста по – удобна, тъй като устройството ще осъществи обаждане, когато се появи звук, вместо вие да набирате постоянно и да проверявате. Така ще спестите от енергията на батерията. А това понякога се оказа ключово. Едва ли бихте искали точно в най-важния момент батерията да се изтощи.
 3. Поставете подслушвателното устройство на най-близкото до обекта място. Дистанционно подслушващите устройства трябва да се намират възможно най-близо до източника на звук, за да бъде записът качествен.
 4. Изпробвайте обаждане до номера и проиграйте „обаждане“ от устройството към вас.  Преди да пуснете в употреба подслушвателното устройство, проверете качеството на записа от „проиграната“ ситуация и ако се налага, коригирайте някоя от стъпките.
Вашият коментар