28/05/2023
Каква интериорна мазилка да изберете

Мазилката се превърна в популярен избор, когато става въпрос за довършване на вътрешни стени. Има много различни видове мазилка и може да бъде малко объркващо да изберете правилната. Първата стъпка е да проучите типа покритие, което търсите. Това може да стане, като прочетете ръководството за купувача. Друг начин е да посетите местен магазин и да поискате препоръка. Те трябва да могат да ви помогнат да изберете мазилка с добро качество.

Карлитна мазилка

Изборът на вида мазилка може да повлияе на общата цена. Например, може да искате да използвате карлитна мазилка. Това е много издръжлив материал и ще можете да го използвате години наред. Като алтернатива можете да изберете свързваща мазилка, която е идеална за структурни компоненти. Те са едновременно лесни за инсталиране и издръжливи.

Глинена мазилка

Глинената мазилка е друг популярен избор. Това може да се използва за вътрешни и външни стени. Това може да се нанесе в матово или гланцово покритие. Глинената мазилка също е много ефективна при абсорбиране на влага. Това обаче не е добър избор за райони с редовно излагане на вода.

Каква интериорна мазилка да изберете - глинена

Марморино

Marmorino е друг вид мазилка. Изработен е от смлян мрамор или гасена вар. Това може да се използва за бани, кухни и дори плотове. Покритието може да изглежда като полиран мрамор или естествен камък. Някои хора използват този вид мазилка, за да създадат вид на гранит в дома си.

Мазилки на варова основа

Страхотен избор са и интериорните мазилки на варова основа. Варовите мазилки са идеални за мокри помещения. Други предимства включват издръжливост и гъвкавост. Въпреки че не са толкова абсорбиращи като другите видове мазилки, те все пак са чудесна възможност да спестите пари за вашия ремонт.

Изборът на правилния тип мазилка е решаваща част от всеки ремонт. Можете да спестите време и усилия, като проучите и сравните няколко опции. В крайна сметка ще имате красиво и издръжливо покритие на стената. И ако искате да спестите пари, можете да опитате мазилка с покафеняване.

Каква интериорна мазилка да изберете - снимка

Независимо дали сте професионален интериорен декоратор или просто искате да подобрите външния вид на дома си, има мазилка, която е подходяща за вас.

Как да изберем правилния вид?

  1. Обсъдете с консултантите в магазина за кои помещения ви е нужна мазилка. Някои видове са за зони с малък трафик, а други са подходящи и за зони с голям трафик.
  2. Определете какъв вид искате да постигнете. Различните видове интериорна мазилка предоставят множество възможности и различни завършеци.
  3. Проучете добре различни оферти в магазините и онлайн, за да не платите повече, отколкото е необходимо.