28/05/2023
Какво да правим със старата алуминиева дограма

Ако имате остаряла алуминиева дограма, не я изхвърляйте в контейнера за боклук. Тя може да съдържат боя на оловна основа и трябва да бъде рециклирана. Има пунктове за скрап, които приемат тези прозорци. Въпреки това, бъдете внимателни, когато боравите с тях. Можете да си причините нараняване.

Рециклиране на стара алуминиева дограма

Рециклираният алуминий е възобновяем материал, който може да се използва за различни цели. Можете да намерите центрове за рециклиране на скрап, които приемат всички видове метали, включително прозорци и врати. Някои общности също имат програми за рециклиране на алуминий. Ако вече не искате вашия прозорец, можете също да го дарите на местна благотворителна организация.

Ако предпочитате да рециклирате алуминиевата рамка на прозореца, можете също да я използвате за изграждане на оранжерия. Възможностите са ограничени само от вашето въображение и креативност. Ако търсите творчески проект, можете да помислите за повторно използване на стария си прозорец за друга цел. Например, ако искате да добавите черна дъска към дома си, можете да използвате старите си прозорци, за да построите градинска оранжерия.

Ако сте загрижени за оловната боя, можете да изпратите старите си прозорци в центрове за рециклиране, които са специализирани в безоловни строителни материали. Центровете за рециклиране ще вземат вашите стари прозорци и ще гарантират, че те няма да попаднат на сметището. Можете също така да се свържете с местни художествени ателиета, за да превърнат прозорците ви в уникални стенни фоторамки или селски табли.

Независимо дали сте предприемач или собственик на жилище, рециклирането на стари алуминиеви прозорци е лесно и рентабилно. Алуминиевите прозорци и врати издържат минимум 30 години. Изборът да ги използвате повторно ще ви спести пари и ще помогне на околната среда.Какво да правим със старата алуминиева дограма - рециклиране

Складове за скрап, които приемат стара алуминиева дограма

Ако имате стара алуминиева дограма, които лежат около къщата, можете да ги занесете на място за скрап за рециклиране. Тези дворове приемат както рамките, така и стъклото. Ако изхвърляте рамките, важно е да запомните, че алуминият е податлив на повреди, така че внимавайте, когато боравите с тях.

Можете също така да намерите складове за скрап, които приемат алуминиеви улуци и сайдинг. Тези метали често се рециклират и са добър източник на пари. Генералните изпълнители и покривачите често събират тези материали. За разлика от медта, алуминият не е магнитен и трябва да бъде отделен от медта. Можете да получите до 50 процента от материала, който изхвърляте, като го продадете на пункт за скрап.

Старите уреди също са чудесни източници на рециклируеми метали. Климатици, хладилници, фризери, перални и съдомиялни са сред уредите, които могат да бъдат рециклирани. Тези уреди може да изглеждат счупени отвън, но вътрешността може да бъде пълна с ценни материали. За да получите максималното количество метален скрап от тези уреди, трябва първо да ги разглобите. Складовете за скрап често предпочитат материал, който вече е разглобен, което означава, че нямат допълнителни части или прикрепени приспособления.