28/05/2023
Лазерна епилация за мъже

Лазерната епилация за мъжете става все по-популярна и е чудесен начин да намалите количеството окосмяване по тялото си. Не е толкова болезнено, колкото кола маската, а резултатите обикновено са толкова ефективни, колкото и при жените.

По-малко болезнено е от кола маска

Когато търсите метод за епилация, лазерът често е първото нещо, за което се сещате. Това е чудесен начин да спрете сърбежа, обривите и миризмите, свързани с излишното окосмяване по тялото. Освен това е ефективен инструмент за обезкосмяване, който е доказано безопасен за всички типове кожа. Лазерът обаче може да е малко болезнен за някои. При всички случаи обаче, болката е много по-малко отколкото при кола маската, например.

Лазерна епилация за мъже - болка

По-ефективен е при хора с по-тъмно окосмяване

Лазерната епилация е ефективен начин да се отървете от нежеланото окосмяване по тялото. Действа, като се насочва към пигмента във фоликулите на косата ви. Има обаче няколко неща, които трябва да знаете, преди да се подложите на тази процедура.

Първо, по-старите версии на лазерите не са проектирани да работят върху по-тъмна кожа. Те могат да причинят светли петна и дори мехури. За щастие, скорошният напредък в лазерната технология направи тези процедури безопасни и ефективни за всички типове кожа.

Второ, трябва да намерите лазерен център, който знае как да използва правилните лазери. Най-добрите лазери са предназначени да се насочат към меланина във вашите космени фоликули. Също така ще искате да избегнете кола маска или електролиза, които ще унищожат целия фоликул.

И накрая, трябва да изберете лазер с правилната честота. По-високата честота ще доведе до по-голямо количество енергия на фотон. Това ще направи процеса по-ефективен.

Едно от най-хубавите неща при лазерната епилация е, че е неинвазивна. Ако сте загрижени за ефектите от процедурата, вашият козметик може да намали интензивността и риска от странични ефекти.

Лазерна епилация за мъже - ефективност

Може да елиминира врастнали косми

Ако сте склонни към врастнали косми, лазерната епилация може да ви помогне да се отървете от тях завинаги. Врастналите косми са малки червени подутини, които се появяват по кожата и могат да бъдат болезнени за справяне. Те също могат да се заразят и да доведат до белези.

Врастналите косми могат да се появят във всяка област на тялото. Те могат да бъдат особено проблемни в областта на шията, където окосмяването е по-грубо и често бръснато. Те могат да бъдат и симптом на възпалена кожа от агресивно бръснене.

Врастналите косми също са често срещан проблем при мъжете, тъй като те имат повече косми по лицето. Мъжете могат да се възползват от лазерната епилация в тази зона, за да намалят възпалението и да предотвратят врастнали косми.

По време на лазерна епилация козметик прилага светлинен импулс към зоната. Това разрушава фоликула, който след това не може да израсне нова коса. Това води до по-малко косми и по-малко раздразнения. В повечето случаи врастналите косми изчезват след няколко кратки сесии.

Лазерна епилация за мъже - врастнали косми

Процесът е толкова ефективен при мъжете, колкото и при жените

Лазерна епилация за мъжете е чудесен начин да намалите броя на космите по тялото си. Можете да се отървете от повечето от тях (до 90%), но трябва да имате предвид, че някои косми все още ще растат.

Много мъже се борят с окосмяването по телата си. Излишното окосмяване по лицето или тялото може да доведе до проблеми като врастнали косми. Ако ви е писнало да се налага да правите кола маска или бръснене, може да помислите за лазерна епилация.

Ако имате допълнителни въпроси, не се колебайте да се свържете със Satori Laser. Техните специалисти с радост ще ви помогнат.