28/05/2023


Няма по-подходящо време да посетите южната ни съседка и да направите една пролетна екскурзия в Турция от месеците април и май. Ако досега не сте били там, но имате голямо желание, не се колебайте да се впуснете в невероятно приключение в тази колоритна и древна азиатска държава. Турция ще впечатли и най-запалените пътешественици, които в живота си са виждали всякакви красоти. Най-големия град Истанбул си заслужава всяка минута, която ще прекарате на територията на града и околностите. Дайте му шанс да ви омае и няма да останете разочаровани.

Освен богата история този център на цивилизации, през пролетта е привлекателен и с множеството си курорти. В градините и парковете на Истанбул са разцъфнали прелестни цветя и този период е известен като „Фестивалът на лалето“. Той продължава от края на април до средата на май месец. Един от най-големите и красиви паркове е Емиргам. Той е впечатляващ и с красивата гледка, която разкрива към Истанбул. За да стигнете до него, трябва да се изкачите до по-високите части на града, но със сигурност ще си заслужава. Имайте едно на ум при планиране на музеите и туристическите места, понеже екскурзии в Турция привлича милиони туристи годишно

Разбира се, има множество други курорти и градове, които също спират дъха при екскурзия в Турция. Освен тази пролетна магия, която радва местни и туристи еднакво, можете да посетите задължителните забележителностите в Истанбул, сред които са:

• Музея Св. София
• Дворецът Топкапъ
• Синята джамия
• Дворецът Доума Бахче
• Сюлейман джамия
• Капълъ чарши

Това са само част от местата, които Истанбул може да предложи на своите гости. Разбира се, отделете си поне 5 дни, за да можете да се насладите на града максимално.

Можете да отскочите до Кападокия или Одрин. И двете са впечатляващи и привлекателни по различен начин. Кападокия е за мечтатели и романтици. Полетът с балон ще разкрие красотите на тази древна земя. Одрин е град, предназначен за всички, които искат да отидат на изгодно пазаруване. Популярен е с изгодните си стоки, които са особено евтини за чужденци.

Ако включите в пътуването си други части на Турция, освен нейния най-голям град, предвидете поне 10 дни, за да успеете да се потопите в атмосферата. Ако желаете да прекарате лятната си ваканция на екскурзия в Турция едни от най-популярните дестинации са Анталия и Кападокия, древна Ликия, Егейска Одисея и още множество туристически дестинации. Турция ще ви очарова и плени още от първия път и ще искате още и още.

Хотелите в Турция са също толкова гостоприемни, колкото и местното население. В хотелите ще откриете разумен разкош, чистота, отлично послещане и ненадмината по вкус и количество кухня. Блог масите са отрупани с всякакви изкушения от народната и азиатската кухня

Много туристически агенции предлагат оферти за пътуване до тези места през месеците април и май. Можете да се оставите в техните ръце за всички организационни въпроси и да се насладите на една фантастична екскурзия до Турция.