28/05/2023

Наближават най-светлите празници за християнската общност в цял свят – Великден и Гергьовден! През 2016 г. Православната църква чества Възкресение Христово на 1 май като в навечерието преди тържественото събитие всички светлини в храма ще бъдат изгасени до настъпването на знаменателния повод. Всички вярващи са затаили своя дъх в очакване на трираменната Менора, с Благодатния огън!

Тази година, по случай Великденските празници, топ дестинациите в България също излязоха със спиращи дъха оферти за отпочиващите! Сред най-атрактивните предложения са големите отстъпки от пакетната цена. Намаленията непрекъснато комулират според броя на ранните записвания и потвърдените резервации. Промоционалните условия включват и празнична програма, която стартира с Великденски пост в навечерието преди Възкресение Христово. Поводът е изцяло съобразен с традициите в християнската общност. На 1 май тържествата започват с обедно меню от агнешки специалитети, домашно приготвени козунаци и нашарени яйца. За доброто настроение на гостите ще се погрижи жива музика с фолклорна палитра от изпълнения, характерни за местния край, а в по-късните часове забавлението ще продължи с DJ парти. Някои хотели предлагат до 50 % намаления от детското меню при подрастващите между 5 и 13 години. В ресторантите са подсигурени високи столчета за комфорта на най малките представители. Гостите ще останат силно очаровани от приятната атмосфера на лятната градина, отлично аранжирана с детски кът, където опитни аниматори ще забавляват малчуганите с мини турнири на открито и още много креативни инициативи.

Още много изненади очакват отпочиващите през престоя им, защото топ дестинациите в България непрекъснато подобряват качеството на услугите си, следвайки водещия опит на своите чуждестранни партньори в туристическия бранш! Обслужващият персонал в хотелите отзивчиво ще съдейства на посетителите при планирането на екскурзии със собствен или организиран транпорт до разположените в близост атрактивни обекти. Гостите могат да посетят общинските празнични прояви по случай Великден или да присъстват на архиерийската литургия за Гергьовден. Тържествата са съпътствани от панаири, на който се стичат вярващи и търговци от цяла страна, а програмата завършва с кръшно хоро.

С ексклузивни Великденски оферти и предложения за отличното настроение на отпочиващите са и изкушенията на спа центъра към хотелите. Опитните професионалисти в сферата на кинезетерапията и балнеолечението използват единствено доказани практики в облекчаването на стреса и преумората, така че да засилят съпротивителните сили на организма и да тонизират нежно кожата. Масажистите препоръчват сауната, парната баня и тепидариума, заради затоплящия ефект. В зависимост от предпочитанията на туристите, специалистите предлагат и най-популярните терапии от Близкия Изток и Западна Европа. Такъв тип ритуали представляват екзотиката на хамама, масажите с микрокапсулован прах от рубинен камък и офуро съдовете, при които посетителите редуват десетминутен престой в гореща, а след това и в студена вода.

За любителите на динамичните забавления дори през Великденските празници, хотелите поддържат игрални площадки за практикуването на футбол, тенис на корт и волейбол, а някои дори и терени за любителите на голфа. Историческите сведения за произхода на този спорт подлежат на сериозни дебати и до ден днешен. Най-ранните данни сочат, че играта е възникнала в Китай с десет, инструктирани с нефрит и злато стикове. Без съмнение, когато и да се е наложил в Европа, голфът си остава спорт за ценители. Възрастните могат да се възползват от импровизираните часове с инструктори в следните дейности: занимателни уроци по зумба, салса, стречинг, йога и водна гимнастика. Температурата на водата в закрития басейн не надвишава 33 градуса.

Тази година топ дестинациите в България приветстват посетителите си с неустоими оферти по случай Великденски празници и майски чествания. Специална празнична програма, качествено обслужване и още много спиращи дъха изненади очакват отпочиващите през настоящия период. И преди да побързате с разопаковането на куфарите в края на тържествата, някои хотели ще ви очароват с ексклузивните си предложения при повторно гостуване за сезона – ваучер с отстъпки и още по преференциални условия!

Вашият коментар